MEDIA

DE STENTOR 6 SEPTEMBER 2010 - WIJTHMEN - Het is nog rustig om kwart voor elf zondagochtend op het feestterrein van de Grassparty in Wijthmen. Met bladblazers wordt de troep van de vorige avond bij elkaar verzameld. 

Aan de grote oogst bierbekers te zien is het gezellig geweest. Het tentfeest in het dorpje ten oosten van Zwolle is het jaarlijkse hoogtepunt in het dorp, met veel muziek, beachvolleybal en kinderspelletjes.

De waterige oogjes en schorre stem van organisator Simon Harmens verraden dat het zaterdagnacht laat is geworden. "Het was half vijf toen ik thuis kwam, ja. Er waren wel zevenhonderd man in de tent. Op deze laatste dag verwacht ik ook dat 99 procent van de Wijthmeners weer in de tent zal zijn." Harmens maakt deel uit van een elfkoppige vrijwilligersgroep. "Vroeger waren er wel meer vrijwilligers, maar ja, de jeugd van tegenwoordig hè. Maar met deze vriendengroep redden we ons wel, hoor." Op de afsluitende avond van het feest wordt het waarschijnlijk niet zo laat als zaterdagnacht. Harmens: "Om tien uur is het afgelopen. De mensen moeten maandag weer aan het werk en de kinderen weer naar school. Ik ben vrij, gelukkig wel, ja. Ik kan op mijn werk niet aankomen als ik mijn stem kwijt ben. Bovendien, maandagochtend moeten we hier om acht uur weer zijn om de boel op te ruimen."

De eerste dorpelingen komen alweer binnen, voor een Solex- en Spartamettourtocht. Vijftien mensen hebben zich aangemeld. Gezelligheid is belangrijker dan het aantal deelnemers. En bovendien, bij terugkomst zal de tap weer open zijn. Dan wordt er geproost op de laatste avond.

TOEKOMSTIGE EDITIES

Noteer alvast in uw agenda:

 

2019: 6,7,8 september

2020: 4,5,6 september

2021: 3,4,5 september

2022: 2,3,4 september